Я Куратор змісту!

Добрий день, шановні читачі мого блогу, сокурсники та тьютори!
Я - Куратор змісту!
Друга неділя мого навчання на КЗ-2015 почалася, на мою думку, з творчого завдання, описати свою діяльність у якості  куратора змісту.
Спробую це зробити.               
   Хто ж такий, на мою думку, куратор змісту. Виділила для себе основні тези:
По-перше, це людина, яка формує або отримує тему для аналізу. Бажано, щоб людина захоплювалася цією темою, тоді результат буде більш дієвий, їй буде легко вибрати дійсно цікаву та потрібну інформацію, а тим паче донести її до користувачів. Прикладом такої роботи, можуть бути вчені зі своїми дослідженнями, вони зосереджені на своїй справі, досліджують її та застосовують на практиці. Різниця в тому, що куратор змісту робить це у неформальній обстановці та можливо за допомогою більш креативних ресурсів, хоча.. залежить якості освіти куратора!
По-друге. Важливою складовою є актуальність та необхідність інформації. Впевненість у тому, що ваша тема буде мати та зацікавить аудиторію, що вона у тренді.
По-третє. Довіра. Для цього куратор повинен спілкуватися з аудиторію, демонструвати слухачам дієвість тієї чи іншої поширюваної ним інформації. Приводити особисті приклади користування нею.
По-четверте. Бути унікальним. Вміння привернути увагу саме до своєї інформації, вирізнятися з поміж інших унікальним жанром освітлення та демонстрації інформації.
   Не буду розписувати усіх вимог, які описані у науковому контексті «Куратору змісту». Краще розповім про свій майже двотижневий досвід в цій діяльності)
   Обрала темою курування «Використання цифрових технологій для навчання та розвитку дітей молодшого віку» не випадково. Адже зіткнувшись з купою різноманітної інформації у даному напрямі хочу виділити для себе найнеобхіднішу та найцікавішу, а головне ту, яка дійсно буде приносити результати. Тому все цікаве, що виділяю в Інтернет мережі, намагаюся реалізувати на практиці у зайняттях та дозвіллі своєї дитини, використати, так сказати, на практиці.
   Інформацією, яку знайшла в мережі, плюсами та мінусами у її застосування, ділюся в Інтернеті у різноманітних соц.мережах, Твітері, Фейсбуці та ін.. Аудиторія налічується багатьма моїми друзями та знайомими, котрі мають маленьких діточок і теж переймаються такими ж проблемами. Відповідно пости моїх ресурсів будуть поширюватися і далі, якщо вони дійсно цікаві.
   Хочу вірити, що у мене усе виходить, адже вважаю, що маю такі якості як цілеспрямованість, намагаюся працювати на результат, достатньо комунікабельна та відкрита для спілкування, вважаю, що маю почуття гумору .☺
   У професійному рівні теж оцінюю себе на відмінно, оскільки завжди маю бажання вчитись чомусь новому і не боюся цього, а самоосвіта  та самореалізація це, на мою думку, поняття невід’ємні. Але на цьому шляху своєї діяльності мені перешкоджає не достатній рівень знання іноземної мови, переважно англійської, тому планую в подальшому щось із цим робити)
     Мрію, що завдяки даним курсам відкрию в собі нові якості і хочеться вірити, що позитивні)! Можливо написала не скромно, але від душі!
Усім бажаю подальших успіхів та натхнення у навчанні!!!

4 комментария:

  1. Все очень содержательно, прямо в "точку". Вы лучшая Успехов!
    Ирина

    ОтветитьУдалить
  2. Ответы
    1. Спасибо Вам за позитив, дивчата!) Ваши комментарии подстегивают не лениться и работать дальше)) Очень приятно!!!

      Удалить